Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

...Mikael Halvarsson, säkerhetschef på Bro Park, som drabbades av väpnat rån under söndagen.

Publicerad:

Till att börja med, hur mår du?
– Jag mår väl okej med tanke på situationen, däremot har det varit väldigt mycket sedan jag tillträdde min nya tjänst och det blev inte direkt mindre efter vad som hände i söndags. Det har varit mycket med att säkerhetsställa allting på Bro Park, att få saker färdigt. Och nu kom rånet på det...
Ja, hur vill du kommentera det hela?
– Givetvis är det oerhört tråkigt och jag tänker på de anställda. Tur i oturen är att rånet skedde vid 19-tiden och då hade de allra flesta besökarna åkt hem. Kvar var en del personal och de tas omhand.
Vad tillhandahåller ni med för de drabbade?
– Vi erbjuder alla som var med i denna jobbiga stund profesionellt psykiskt stöd. Det här tar tid att ta sig igenom, men det måste också få ta tid. Det är något hemskt som har hänt och vi på Svensk Galopp gör allt vi kan för att alla ska känna att de har bra stöd.
Var du själv på plats vid rånet?
– Jag var på Bro Park. Jag var i vågrummet då allting skedde, cirka 20-30 meter från totokassorna där de slog till. Det hela gick väldigt fort, allting var över på ett par minuter. En anledning till att det var över efter så pass kort tid kan vara det faktum att en anställd i restaurangen uppmärksammade dådet och aktiverade då brandlarmet. Det skapade en evakueringsprocess, vilket var förnuftigt.
Du säger att det hela skedde mot totokassorna, vad kom de över?
– Jag vill egentligen inte kommentera vad rånarna fick med sig och faktum är att det fortfarande pågår räkning av kontanter från dagen, men jag kan säga så mycket som att siffrorna det spekulerats kring i diverse media absolut inte stämmer. Det handlar inte om något sjusiffrigt belopp. Det är en siffra tagen helt ur luften och det är avsevärt mycket mindre än så.
Blev det några skador på anläggningen?
– Rånarna tog sig in med våld, vilket gör att det finns en hel skador. Det är någonting vi jobbar stenhårt med att få till innan nästa tävlingsdag.
Hur förberedda var ni på någonting sådant här?
– Det är ingenting man tror ska hända, men det är klart att "worst case scenario" är något sådant här. Samtidigt tror man inte att det ska hända i och med hur lite kontanthantering det är på kapplöpningsbanor i dag. Säkerhetsarbetet är någonting Bro Park tar på stort allvar och efter en sådan här händelse går vi tillbaka och kollar om vi kunde gjort något annorlunda. Samtidigt är vi en evenemangsarena och därför kan vi inte bli något bankvalv. Vår arena måste vara attraktiv för våra besökare och det gör att säkerhetsarbetet är en utmaning, avslutar Halvarsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.