Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: Jeannie Karlsson/Travronden
Foto: Jeannie Karlsson/Travronden

...tränarlegendaren och dubble Hall of Fame-med­lemmen Berndt Lindstedt, som fyller 80 år i dag.

Publicerad:

Är det en pigg och kry 80-åring vi pratar med?

– Ja, jo, det tycker jag. Jag fick lite muskelvärk och har varit tvungen att lägga ner hästkörandet, men annars mår jag utmärkt. Jag håller istället igång med långa promenader med hundarna i Sollentuna där vi bor. 

Hur är din relation till travet idag?
– Jag tränar inga hästar och äger heller inga tävlingshästar. Däremot har jag fölstoet Victoria Girl på Norrby stuteri i Tystberga. Hennes avkomma Earn n'Burn vann på Solvalla så sent som förra veckan.
Saknar du travtränandet?
– I början när jag precis lagt av gjorde jag det, men nu är det rätt lugnt. Jag hade aldrig kunnat klara den stressen som det innebär att ha ett storstall. Men ibland går jag ner i mitt prisrum och kollar på tavlor på gamla stjärnhästar. Då blir man förstås påmind om de roliga stunderna. 
Följer du sporten nära?
– Så mycket jag kan. Lunch­tävlingarna på Solvalla brukar jag oftast inte gå på, men där­emot på onsdagarna. Då tittar jag in till Stig H Johansson, fikar och snackar lite skit. Tv-sändningarna följer jag också och så klart läser jag Trav­ronden.
Du var verksam i USA sedan 1974 till 2002. Saknar du USA?
– Det var väldigt skoj därborta och jag hade många trogna hästägare. Hästägare som faktiskt fortsatt hos min gamle kollega Jan "F:et” Johnson. Jag och Jan hörs av med jämna mellanrum och han uppdaterar mig om den amerikanska sporten.
Du har vunnit över 2 000 lopp och tagit hem de största loppen man kan vinna. Vissa flera gånger till och med. Av alla framgångar du varit med om, är det något som du är extra nöjd med?
– Det är nog Elitloppshelgen 1979 när jag vann Elitloppet med Pershing. Jag hade verk­ligen prickat formen perfekt för dagen innan vann även Angels Flight både försök och cons­olation i Sweden Cup.
Vad ser du fram emot mest framöver?
– Hambletonian! Vi är ett gubbgäng som ska dit. Jag har inte varit där på några år och det ska bli kul att se den nya banan.
Stort grattis på födelsedagen och så hörs vi om tio år igen!
– Hehe, ja, jag ska göra så gott jag kan!
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.