Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: ALN
Ekets Patrik och Jenni H Åsberg. Foto: ALN

... Jenni Åsberg, som igår red svenskt rekord med egentränade Ekets Patrik.

Publicerad:

Elvaårige kämpen Ekets Patrik, som innan han kom till Jenni H Åsberg i januari tränats av sju andra, gjorde igår, torsdag, sin 133:e start. Och i den slog han sitt fyra år gamla svenska rekord med en sekund när han var först över mållinjen på 1.12,7/1.680 meter.

Grattis till segern.
- Tack så mycket, den här segern var hästen verkligen värd. Han var ju heroisk i Gävle starten innan och det var otroligt kul att han fick vinna nu istället.

Hur gör du för att hålla den här rutinerade valacken i så god form?
- Han får gå i hagen med tre tjejer och känner sig nog som stallets kung. Han tränar på som mina andra hästar och sedan har jag försökt rida honom snällt några gånger för att få upp moralen på honom. Nu kämpar han verkligen i loppen och går hela vägen in i mål. Det är verkligen tacksamt att ha sådana ägare som tillåter att man kör snällt och då blir det också extra roligt när det lönar sig.

Han går i princip bara monté nu för tiden. Är det så att hans sulkykarriär är helt över?
- Nej, det är absolut inget som är bestämt. Det kan mycket väl bli något sulkylopp framöver, men nu har han fungerat bra i monté och tycker det är kul, så därför har det bara blivit sådana lopp hittills hos mig.

Har du fler "montéspecialister" i stallet?
- Nja, jag försöker träna en del monté med hästarna och det är ju väldigt bra eftersom jag rider så pass mycket själv. Men Ekets Patrik är faktiskt den första häst som jag fått in i träning med monté som "huvudgren" och då blir det ju också extra roligt att det fungerat så bra. Nu är det bara hoppas att det kommer in några fler som vill satsa på monté.

Har du planerat nästa uppgift för Patrik?
- Jag tror vi kommer anmäla till Elitloppsmontén, det vore väldigt kul både för mig och ägarna om vi kunde starta där, men jag vet inte om poängen räcker till. Det gick ju jäkligt fort när jag för första gången släppte av honom lite bakom bilen näst senast i Gävle och med tanke på det så vore det kul att se honom över kort distans på Solvalla sista helgen i maj. Det vore kul att se hur fort han kan springa där.

Då hoppas vi att allt fortsätter vara bra med Ekets Patrik och att vi får se honom under Elitloppshelgen. Tack för pratstunden.

- Tack så mycket.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.