Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: ALN
Jan-Olov Persson. Foto: ALN

...Jan-Olov Persson, som har fin snurr på stallet under 2016. Segerprocenten ligger på 22 och snart har du kört in en miljon kronor som tränare.

Publicerad:

Under fredagskvällen blev det två stallsegrar och fler fina placeringar på Romme. Bland annat debuterade du två treåriga kallblod och det slutade med dubbelseger.
– Det var roligt och det är klart att det är starka papper att springa 1.30,7/2.160 meter i mars på det sättet som Björlifanner gjorde. Jag var ju tvåa i samma lopp med Uggla I Mossen och hon blir riktigt bra i år. Där har vi en jättefin märr, säger Jan-Olov Persson.

Känns det som att stallet har fått någon slags nytändning på sistone?
– Ja, kanske det. Unghästarna ser riktigt bra ut och ifjol hade både Hallsta Lotus och Faksen J:r lagt skorna på hyllan och det är ett tomrum som ska fyllas. Det är alltid trevligt att kunna vara med i eliten och idag känns det som att materialet är brett. De som är fyra år i år tjänade inte så mycket pengar som jag hade hoppats på ifjol, så de har fina förtjänstmöjligheter i år istället.

De här treåringarna du plockade ut på Romme i fredags, är det de bästa du har i stallet?
– Den bästa hoppas jag att jag inte debuterat än, men det där vet man ju aldrig. Summeringen får vi göra när året är slut.

Man kan väl få konstatera att stallets hästar går bra för tillfället?
– Jodå, det går bra, men vi har hård konkurrens på kallblodssidan sedan Öystein Tjomsland flyttat till Sverige. Han har verkligen jättefina hästar och teamet jobbar bra, så det blir ett spännande år på många sätt det här.

Hur ser påskhelgen ut? Någon intressant häst som kommer till start?
– Ja, på Dannero tar jag ut B.W.Sture, en helbror till B.W.Modde. Det ska bli kul att se vad han kan, säger Jan-Olov Persson.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.