Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Jan Henriksson tog hem priserna igår. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Jägersrolärlingen Jan Henriksson, 41 år, som igår på hemmabanan slog till med sin första trippelseger någonsin.

Publicerad:

Det måste känts skönt?
– Ja, hästarna var bara bäst och jag gjorde inga misstag. Idag går jag som på moln.
Berätta lite om segervapnen Little Sis Pellini, Crazy Year Ås och Dual Ignators.
– Jag och min sambo Jeanet Årman har förmånen att jobba ihop med Staffan Pellvik. Little Sis har egentligen alltid tränat som en vinnare och bollat med Monster Drive som vi har i stallet. Tyvärr tappade hon travet i början och gav oss en hel del gråa hår, men veterinären Hanna Lähdekorpi har hittat nycklarna och det ska hon ha en stor eloge för. Nu har hon kommit igång och igår avgjorde hon enkelt trots att hon fick tuffa på i dödens. Crazy Year Ås öppnade vi upp ordentligt i loppet och det höll på att gå åt skogen. 1.11,3 första varvet var tuffa papper, men hästen var vältränad och vi hade marginalerna på vår sida. Dual Ignators var en av de tio hästar Stefan Melander skickade ner till Malmö för något år sedan. Hästen har riktigt fin styrka, men har haft platsbekymmer och inte fungerat som vi hoppats på. Igår var det medeldistans, spår åtta och skor fram så jag var inte så optimistisk. När vi dessutom hamnade i dödens kändes det kanske inte aktuellt till en början, men i sista sväng kände jag faktiskt att trippeln var i hamn och det var en härlig känsla, säger han.
Var det här det största du varit med om på travbanan?
– Faktiskt inte. Jag fick ta över stoet Elsa Ur Dijon från en kompis på 2 000-talet och hon kvalade in till Breeders Crown och gjorde så jag kunde ta min första V75-seger. Hon var enögd och uträknad så hennes utveckling var lite speciell, men det här placerar sig naturligtvis som tvåa.
Du har vunnit V75, men kanske kan det bli V75 för någon av gårdagens segertrio?
– Staffan Pellvik har planer att plocka ut Little Sis Pellini i V75 framöver och det vore så klart kul om jag fick chansen att köra på nytt.
Jan Henrikssons aktier tappade i alla fall inte i värde under tisdagskvällen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.