Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Torwall har spelarnas förtroende på Lindesberg. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

...Gävleamatören Daniel Eriksson, som tränar dagens största favorit på V64.

Publicerad:

Torwall (V64-4) ska starta i Axel Pålmans Minneslopp i Lindesberg. Sjuårige kallblodet har fyra vinster och ett andrapris på sex starter i år.
- Hästen har varit jättebra i årets starter och jag tycker kanske att han såg som allra finast ut i årsdebuten när han var oplacerad. Fast det kanske var bra för honom att sitta fast där, säger tränaren Daniel Eriksson.

Har kallblodet utvecklats till den här säsongen?
- Jag tycker att hästen blivit lugnare och då kommer också farten. Vid segern senast sprang han 1.25,5 sista varvet och 1.24 sista 500 meterna. Vi har gjort lite ändringar i träningen och det blir mer dressyr och promenader. Torwall har varit sen och börjar mogna allt mer.

Hur ser du på att Torwall är omgångens största favorit på V64?
- Jag tycker att det är väl tufft. 40 meters tillägg är ändå 40 meters tillägg och dessutom har han innerspår. Hästen har öppnat bra med voltstart i år, men om han inte kliver iväg snabbt måste vi ta upp och då hamnar han sist. Om Torwall sköter sig har han åtminstone chans att sluta bland de tre fräsmta, men härifrån är han sårbar.

Några ändringar till idag?
- Nej, enda ändringarna är att Magnus Jakobsson kör för första gången och att han inte startat i Lindesberg tidigare. Hästen kan vara lite tittig. Tidigare i år har jag värmt i skogen eller på rakbana, men idag måste jag nog ut och visa honom banan.

Inga V75-starter inplanerade?
- Jag vill vänta med att starta honom där och utveckla honom i lugn och ro, avslutar Gävleamatören.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.