Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: MARIA HOLMÉN
Tony Wallin. Foto: MARIA HOLMÉN

...Eskilstunaproffset Tony Wallin, 38 år, som igår var med om en olycka på Solvalla och störtade i backen.

Publicerad:

Hur mår du idag?
– Efter omständigheterna mår jag väl ganska bra. Handleden är stukad, men jag ändå inte tappat så mycket kraft som jag var rädd för. Däremot dras jag med ett ömmande vänsterknä. Det är insidan av knät som tydligen fått en smäll i fallet. Det funkar bra när jag stått upp ett tag, men det känns som någon som kör in en kniv när jag hoppar in och ur bilen. Jag misstänker att det kommer kännas likadant när jag hoppar i och ur sulkyn också.
Tillbringar du dagen i soffan?
– Jag tuggar smärtstillande piller och har det faktiskt ganska skönt. Jag behöver inte vara med och köra hästarna utan kan mest gå runt och säga vad de andra ska göra. Så här borde man ha det lite oftare (skratt).
Hur upplevde du startögonblicket med Part Two i Fillies And Mares?
– Jag såg ju hur Emma di Quattro betedde sig i volten och tänkte direkt att det där inte kunde gå vägen så jag släppte en längd på henne ifall att något skulle hända. Nu kastade sig ju tyskan bara rakt ut i alla fall och min häst var stenhård i munnen så det fanns ingen möjlighet att värja sig kort efter start.
Part Two skenade ett flertal varv efteråt, vet du hur det gick för henne?
– De rapporter jag fick på kvällen sa att hon klarat sig undan med blotta förskräckelsen.
Har du varit med om en liknande olycka tidigare?
– 2011 körde jag en häst som hette Trego på Solvalla och han dödsstörtade kort efter mål och jag flög i en båge över hästen och bröt handleden. Samma handled som nu är stukad. Jag är tacksam att vi klarade oss undan på det viset vi gjorde igår. Det kunde gått betydligt sämre.    
Du är uppsatt på flera hästar på Solvalla och i Örebro imorgon. Kommer du att köra?
– Jag får se lite hur jag känner mig. Just nu är jag bara tacksam att jag och hästen klarade oss så bra som vi gjorde. När jag kollar på filmklippet från olyckstillfället förstår jag att det kunde gått betydligt sämre.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.