Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där...

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Daniel Selin och Fredrik Fransson. Foto: CHRISTER NORIN/ALN

...Daniel Selin, 28, som reser till Kanada med sin kompis Fredrik Fransson för att köra lopp på Fraser Downs - drygt fem mil från Vancouver.

Publicerad:

- Det stämmer, vi ska hälsa på min fabror Sten Eriksson som är pensionerad travtränare. Han har över tusen segrar både som tränare och kusk där borta. Det blir en travresa och vi är helt galna på att köra lopp, säger Daniel Selin.

Hur fick ni den här idén?
- Jag har funderat på det är i många år och sedan har jag pratat med Fredrik om planen. Vi är båda impulsiva och hittade två flygbiljetter som vi bokade. I Kanada ska vi vara från den 25 till 31 oktober och under den perioden körs det tre tävlingsdagar på Fraser Downs. Sedan ska det givetvis även bli trevligt att träffa min farbror.

Har det varit några prolem med att få licens och styrningar?
- Vi har blivit lovade styrningar, men hur många det blir vet vi inte. Det har inte varit anmälningar än. Jag och Fredrik kom på den här idén ganska sent, men de har varit väldigt hjälpsamma på Fraser Downs och även Svensk Travsport har hjälpt oss med att lösa licenserna.

Hur mycket följer ni travsporten i Kanada och USA?
- Vi följer all travsport, men i huvudsak är det kallblod för oss. Samtidigt är både jag och Fredrik hungriga på att lära oss mer och att köra passgångare blir en bra erfarenhet, avslutar Selin.

Både Daneil Selin och Fredrik Fransson är amatörer med Licens i Bollnäs. Selin har vunnit fem av 73 styrningar 2016. Fransson står noterad för lika många kusksegrar under året på 67 försök. I juli vann Fredrik Fransson V75-lopp med egentränade Monster Monsun.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.