Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Bo Eklöf...

Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN
Razzo Rosso Doc grejade Bo Eklöfs första årsseger på Bergsåker i söndags. Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN

...som i söndags tog sin första seger för året när han vann med Razzo Rosso Doc, som tränas av Anders Wallin, på Bergsåker.

Publicerad:

Grattis och hur kändes det?
– Det är alltid roligt att vinna lopp oavsett prissumma. Det var dessutom med en häst och åt en tränare som jag kört åt tidigare och det är alltid roligt att vinna åt dom som står en nära inom branschen.
Det dröjde alltså till den 19 april innan du spräckte årets segernolla, men det kanske har sina förklaringar då du bara kört 29 lopp så här långt under året?
– Ja, det finns lite orsaker även jag nog borde ha lyckats ha vunnit med någon av de tidigare uppsittningarna i år. Å andra sidan har jag kört många lopp i rad tidigare mitt under en säsong utan att vinna och så är det ibland. Dessutom var jag borta ganska länge för en ögonskada i vintras och har även haft mycket att göra i mitt jobb i skolan på Wången, men senaste tiden har det tagit fart med löpkörningen igen.
Går det bra att kombinera arbetet på Wången och det som kusk?
– Jag får anpassa mig efter hur skolschemat ser ut, men det brukar passa bra att åka till Leangen på måndagar och när Östersund och Bergsåker tävlar. Jag brukar sätta upp mig på travsport.se varje månad och där kan kunderna se när jag kan köra.

När blir nästa gång du ska köra lopp?
– Jag är inte säker, men det kan bli på Bergsåker den 29 april och Östersund den 30:e. Det verkar kunna bli några fina norska hästar att köra på Östersundstravet och det är roligt.
Du har bott i Sundsvall större delen av ditt liv, men nu ska du visst flytta närmare Östersund. Stämmer det?
– Ja, jag har köpt hus i Trångsviken och flyttar dit i slutet av juli medan övriga i familjen flyttar dit lite senare. Trångsviken ligger fyra mil från Östersund, två mil från Wången och flygplatsen så det ligger mitt i navet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.