Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Marika Eriksson...

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Marika Eriksson tog igår sin femte seger på sina tio senaste löpkörningar när hon vann med Rajah Press på Solvalla. Foto: LEIF NORBERG/ALN

...som igår tog sin första seger på Solvalla när hon vann lärlingsloppet med Rajah Press. Hur kändes det?

Publicerad:

– Fantastisk bra. Jag visste att han var bra och Joakim hade sagt att han tyckte hästen var lite mer av en sprinter så visst hade jag lite förhoppningar innan. Jag visste att Rajah Press var startsnabb, men inte så snabb som han var igår. Jag var rädd för att det gick för fort, men hästen var riktigt duktig. Det var väldigt kul att få vinna på Solvalla och det var tredje loppet jag körde där.

Du har lyckats mycket bra i tävlingssulkyn under hösten då du vunnit hälften av dina tio senaste lopp. Hur tror du det kommer sig att det går så bra för dig?

– Det var en svår fråga, jag har ingen som helst aning. Det är svårt att förstå vad det är som händer och jag får nypa mig i armen för att tro på det, men det är visst sant. Jag har fått köra bra hästar och vågar väl köra med lite mer pondus nu. Det är i alla fall riktigt kul att få köra lopp även om jag fortfarande är nervös innan jag hoppar upp i sulkyn, men då brukar det släppa.

Rajah Press som du vann med igår, är det din passhäst?

– Ja det är det så det var extra roligt att få vinna med honom. Den första segern jag tog sedan jag började arbeta hos Joakim Lövgren var också väldigt kul. Då vann jag med Total Value som är svårkörd och som har lätt för att galoppera och det var en riktig överraskning. Det var speciellt.

Dina fem senaste segrar har du tagit med fem olika hästar. Nästa lopp du ska köra är i Halmstad på måndag då du ska köra Tamburini i lopp för första gången. Vad tror du om chanserna att förbättra på segerstatistiken ytterligare?

– Jag hoppas så klart på det, men hästen har varit lite upp och ner i form. Han var jättebra när han startade i Tyskland, men senast i Kalmar var han dålig. Det är en otroligt fin häst och vi får försöka göra vårt bästa.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.