Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Sandra Eriksson...

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Sandra Eriksson vann damloppet i Östersund med Windy Ways. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75

...som under fredagskvällen vann damloppet i Östersund, där förstapriset var 150.000 kronor, med Daniel Redéns Windy Ways.

Publicerad:

Hur kändes det att få köra en sådan häst?
– Magiskt!
Berätta om loppet.
– Det gick fort hela vägen. Vi fick lite press och då blev Windy Ways lite vass. I det läget blev jag en aning orolig för jag vet att Blended Scotch brukar kunna ha vass avslutning. Windy Ways gick ändå undan enkelt och det var säkert upploppet ned.
Vad betyder en sådan här seger för dig?
– Det betyder jättemycket. Jag har inte vunnit så många stora lopp och det här hjälper till att visa att jag inte är så tokig som kusk och att jag duger till.
Förra året vann du Lärlings-SM och blev kuskchampion i Skellefteå. Vad tycker du om 2015 så hår långt?
– Det har gått lite trögt så vinsten igår var otroligt skön. Att få chansen att köra så fin häst som Windy Ways och sedan kunna vinna var härligt. Det är också tacksamt att få köra häst åt Daniel Redén. Trots att vi var hårt betrodda i loppet så drog han ner pressen före loppet då han sa åt mig att åka ut på banan och ha kul.
Blev det något firande igår?
– Det blev Subway och ett glas vin. Jag får försöka styra upp något hemma vid senare tillfälle.
Du är ju kvar i Östersund och ska köra två lopp ikväll, varav ett på V75. Vad kan du berätta om dessa två styrningar?
– Sixten Bishop (V4-4) har gjort starka prestationer och varit riktigt bra på sistone. Nu är det tuffare emot, men det är en häst som tål att göra en del själv och han känns spännande idag.
– Rondine d'Inverne (V75-5) har gjort bra prestationer och suttit fast i de senaste loppen. Vi har ett hyfsat bra läge för att smyga med och även om det är hårdare emot när det är V75 så är hon inte helt borta med lite klaff.
Till sist, förra året blev du kuskchampion i Skellefteå. Är det ett mål att försvara den titeln i år?
– Ja, det är det. Jag gillar den banan och det brukar gå ganska bra för mig där. I torsdags var det dock ingen bra dag där för min del, men nu är jag sugen att rätta till det framöver. Jag är i alla fall laddad för att försöka ta kuskchampionatet där i år igen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.