Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Sebastian M Nilsson...

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Sebastian M Nilsson vann med Truculent på Färjestad under måndagskvällen. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

...som igår på Färjestad styrde in Truculent till seger på 1.10,3/1.640 meter. Hur kändes det?

Publicerad:

– Fantastiskt. Sedan Lars I Nilsson satte upp mig som kusk i loppet har jag gått på moln en vecka och nu lär jag göra det en vecka till.
Hade du på känn att han skulle vara så bra direkt i comebacken?
– Efter ett jobb i förra veckan som han sprang med järnskor hade jag stora förhoppningar på Truculent. I värmningen skickade jag iväg honom till slut och han var nästan nere 1.00-tempo sista 200 meterna innan jag tog upp honom. Då hade jag ändå kvar att dra av skorna på honom till loppet eftersom han springer mycket fria utan skorna. När jag ringde Lars efter värmningen så bara skakade jag eftersom han var så fin.
Hur upplevde du själva loppet?
– Redan från start var det en lättnad att vi kom till spets, men för mig var det inte överraskande att vi tog oss förbi Democrat för Truculent är rysligt startsnabb och har en explosivitet efter 30 meter som ingen annan häst har. Sedan ville jag inte dämpa tempot för mycket för att bjuda in till speed, men inte heller köra för snabbt.
Blev segern lika lätt som det såg ut från sidan?
- Jag visade inte spöt och hästen hade tussarna kvar i mål. Efter loppet hade han 80 i puls och han har haft mer puls hemma i träningen. Jag har själv inte vunnit lopp på länge så över upploppet vill jag bara att mållinjen skulle komma. Det var en oerhört skön känsla.
Hur mår Truculent idag?
– Det verkar förträffligt. Vi kom hem till gården vid fyratiden i morse och han skrek som vanligt och visade att han var hemma. Sedan fick han äta och vila lite. Strax efter klockan åtta släppte jag ut honom i hagen. Nu får han ta det lugnt två-tre dagar och sedan ska han kollas upp. Just idag ser det bra ut och vi får hoppas att det fortsätter göra det, men vad vi ska sikta på härnäst får vi avvakta med tills vi kollat upp hästen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.