Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Ulf Ohlsson

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Ulf Ohlsson passerade 400 årsegrar under tisdagkvällens tävlingar på Bollnästravet. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

Hallå där Ulf Ohlsson, som under tisdagskvällen på Bollnästravet tog årsseger 400 som kusk. Hur känns det att passera så många segrar under ett år?

Publicerad:

– Det är en mäktig siffra så det känns riktigt bra. I början på året trodde jag inte att jag skulle vinna så här många lopp.
När började du ana att du skulle nå 400 årssegrar?
– Jag hade en väldigt bra oktobermånad där jag vann 48 lopp. Även om jag skulle åka utomlands tolv dagar i november kände jag då att jag hade vittring på att spränga 400-gränsen. Hade det inte blivit av igår hade jag nog fixat det ändå eftersom jag har en hel del lopp kvar att köra i år.
Seger 400 i år togs med Importedfrmdetroit. Hur kommenterar du detta lopp?
– Jag trodde på bra segerchans på förhand. Hästen är inte att lita på från början, men sedan gick det bra även om det hårdnade till sista biten.
Var det en målsättning du hade inför 2016 att vinna 400 lopp?
– Nej, absolut inte. Som catchdriver är det svårt att sätta upp mål då jag är beroende av mina kunder och att hästarna jag kör är i bra form. Jag försöker köra så mycket det går och så blir resultaten därefter.
Du blir därmed den andra kusken efter Björn Goop att i Sverige att vinna över 400 lopp på ett år. I år blir du dessutom allsvensk kuskchampion för första gången. Känns det speciellt?
– Ja, det är roligt att ha blivit allsvensk champion någon gång i livet.
I början av detta år flyttade du från Sundsvall till Knivsta. Har det också bidragit något till årsresultatet?
– Flytten i april kändes som ett lyft i alla fall. Jag har fått närmare till många banor som jag tävlar mycket på och det blir lite mindre tid i bilen än tidigare. Därmed hinner jag få lite mer vila och återhämtning mellan tävlingsdagarna.
Vilken är största segern under 2016?
– Det var roligt när Grant Boko vann Breeders Crown-finalen. Det är en väldigt fin häst och det var kul att han fick vinna ett stort lopp i år.
Har du satt upp några mål till 2017?
– Nej, det kommer jag inte göra. Jag fortsätter jobba på och köra mycket lopp även om det är möjligt att det kan bli några travdagar mindre än i år. Jag försöker göra så bra jobb som möjligt i sulkyn. Jag försöker även tränar min egen kropp så jag kan hålla mig så fräsch som möjligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.