Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hallå där Zandra Vidén...

...som under måndagen vann montélopp med Björn Goops Global Mazerine i Frankrike.

Publicerad:

Hur kändes det?

– Det var kul att fortfarande visa att "den gamla damen" fortfarande kan vinna lopp, säger Zandra med ett skratt.

– Sedan underlättar det så klart när man får rida så här fin häst.

Det här var Global Mazerines första start under sadel. Hade du ridit honom i träning något före dagens lopp?

– Nej, hästen kom ned till Frankrike för tio dagar sedan. Första gången jag red honom var i värmningen. Hästen var lite trög och jag fick väcka upp honom där. I loppet blev han väldigt laddad i starten och det nära att det blev galopp. Under loppets gång var han nära att pulla sig i galopp någon gång och han har lite speciellt baksteg. Han fick löpa större delen av loppet utan rygg och travet flöt bättre när man kunde rida på honom. Sammantaget var han jättefin och hästen kommer nog kunna tjäna fina pengar i Frankrike framöver.

För några år sedan red du mycket lopp i Frankrike och har nu totalt vunnit 53 lopp. De senaste åren har det dock inte blivit så många ritter. Vad har du gjort under tiden?

– Jag flyttade till England 2010 och började arbeta med galopphästar. Jag gillar verkligen att rida dessa hästar, men tyvärr fick jag inte rida några lopp där och jag har saknat tävlingsbiten. I vintras flyttade jag tillbaka till Frankrike och var några månader hos Stefan Melander i Normandie, men började jobba hos Björn Goop inne på Grosbois i början av maj tillsammans med Daniel Parling.

Så nu kan vi få se mer av dig i montéloppen i Frankrike?

– Ja, det hoppas jag verkligen. Det här var åttonde loppet jag red i år och nu kom första segern. Det har strulat lite tidigare, men det var skönt att få sätta dit Global Mazerine i dag. Nu hoppas jag det lossnar och att det kan bli lite fler lopp framöver.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.