Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag hade en jäkla tur"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Magnus Jakobsson med Global Takeaway vid en tidigare start. Foto: Micke Gustafsson/ALN

I lopp sex på Färjestadstravet kunde det gått illa för Magnus Jakobsson med Global Takeway. Stoet stegrade sig från spår fem i volten och kastade av Jakobsson som fastnade med tömmen runt benet - samtidigt som tilläggshästarna kom i full fart bakifrån.
  – Jag hade verkligen tur i oturen, säger Färjestadstränaren som klarade sig helskinnad från incidenten.

Publicerad:

Hallå där...Magnus Jakobsson. Hur är det med dig i dag? Mörbultad?
– Nej, det är inga fara, jag är mjuk och fin, säger Magnus Jakobsson och skrattar.

Hur upplevde du situationen med Global Takeway igår?
– Jag hade en jäkla tur. När hon reste sig och jag ramlade ur, så snurrade sig ena tömmen runt benet och fastnade. Om hon hade dragit iväg där med mig så hade det kunnat sluta väldigt illa. Som väl var höll hon sig helt lugn och stod still, samtidigt som tilläggshästarna lyckades väja. Jag hade verkligen tur i oturen. 

Varför gjorde Global Takeway som hon gjorde tror du?
– Hon kan bli lite förbannad när man tar i henne och vill vända runt. Det är ingen elak häst men det kan bli lite för mycket för henne ibland. Men vi får ta det som en nyttig erfarenhet och nu blir det bilstart för henne framöver. 

Och efter incidenten med Global Takeway (som ströks för oregerlighet) borstade du av dig grusen och vann med Zola Grand Cru i kvällens sista lopp...
– Ja det var skönt, det blev lite plåster på såren, säger Magnus Jakobsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.