Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håller Jonas undan?

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Jonas Moberg har ett bra utgångsläge med sin Global Skipper i V64-6. Vi kände Färjestadstränaren på pulsen inför kvällen.

Publicerad:

Global Skipper har visat bra styrka för sin låga prissumma och ser ut att gå en intressant framtid till mötes. Hästens tränare och kusk Jonas Moberg ger sin syn på hästen som dyker upp i den sista V64-avdelningen, streckad på strax under tio procent. 


- Global Skipper är en rejäl häst, men tyvärr är han trevande från start och jag vågar inte ladda med honom för att riskera galopp. Det skulle vara väldigt intressant att lyckas komma åt ledningen och dra i hyggligt tempo. Vi får se hur det utvecklar sig, jag vågar inte lova något på förhand i och med att jag inte vet hur angelägna konkurrenterna är om att vilja ha spets. Vid segern i Norge var det gott om krafter kvar och han duger helt klart bra i sin aktuella klass. Vi körde barfota runt om senast, men det var på grund av det snäva spåret han galopperade. Det blir samma balans den här gången, hälsar Jonas Moberg. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.