Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håller Nicklas storform i sig?

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Nicklas Westerholm har haft ett strålande år som tränare och ståtar med 38 i segerprocent. Ikväll gästar han Eskilstuna med sin Ahsoka. Vi tog ett snack under eftermiddagen med den lovande kusken och tränaren.

Publicerad:

Med sex segrar och totalt tio pallplaceringar på 16 starter har Nicklas Westerholm och flickvännen Elinor Lindberg haft ett strålande år för sin träningsrörelse. Vi tog ett snack med framtidsmannen, dels om kvällens start med Ahsoka i V86-6, dels om framtiden inom travsporten. 

 

Vad säger du om din "smygstart" som tränare?
- Det har verkligen gått bra och hästarna har presterat fint i stort sätt hela tiden. Planen är att jag ska ha proffslicensen klar innan årsskiftet så vi kan börja starta igång de hästar vi fått in den senaste tiden som just nu är under uppträning. Intresset verkar helt klart vara bra redan nu vilket är roligt och det har varit alla möjliga hästar som kommit. Målet är att köpa en gård framöver, men tillsvidare hyr vi in oss i ett stall med plats för 21 hästar. 

 

Så till kvällen, hur står det till med Ahsoka?
- Hon känns fin tycker jag. Senast var hon nedsatt av en halsinfektion, därav den sämre insatsen. Jag tror inte att hon tappat speciellt mycket på grund av det och hon kändes stark i ett rundbanejobb som uppladdning inför kvällens start. Från spår tretton hoppas jag att vi kommer igenom fint och får en bra position, då kan hon avsluta vasst och jag tycker att hon står sig bra mot aktuellt motstånd. I de två senaste starterna har hon haft halvstängt hubvudlag, men jag klurar på att sätta på henne ett öppet den här gången. I övrigt går hon som vanligt, avslutar Nicklas Westerholm. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.