Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambletoniandeltagare till Melander

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

I dagarna har Stefan Melander fått in en Hambletonian-deltagare i sitt stall.

Publicerad:

Det handlar om Evaluate (e. Andover Hall), en häst som Stefan Melander haft i ägo sedan han var ett år, då han köptes på auktion. Och vilket lyckoköp det blev, 25.000 dollar betalades, och inledningen av karriären har gett över en kvarts miljon dollar. Som tvååring blev det två segrar och två andraplatser, på fyra starter. I år som treåring har han varit ute mot tuffast tänkbara sällskap, bland annat var han med i Hambletonianfinalen. Där slutade han femma för körande Örjan Kihlström.
Totalt har det blivit fyra segrar, fem andrapris och en tredjeplats på 19 starter, och 273.000 dollar intjänat. Marcus Melander är den som tränat hästen i USA.
Hingsten som ståtar med rekordet 1.09,4/1.609 meter, kom till Enköping och Stefan Melanders anläggning i Tillinge Åby tidigare under veckan.
– Han har stått i karantän ett tag, det dröjde länge innan han kom till Sverige, men han verkar ha tagit allting bra. Det är en riktig häst alltså, så det kommer bli spännande till fyraåringssäsongen. Det blir till att köra lugnt, bara motion, nu under en tid, och sedan börjar vi träna på lite tuffare så att han får en rejäl vinterträning i kroppen. Exteriören är fantastisk, det handlar om en stor modell, så jag tror det finns utveckling kvar, säger Stefan Melander.

Och att Evaluate är efter Andover Hall, precis som Stefan Melanders tidigare stjärna Nuncio, smäller givetvis högt.
– Det är lite av en favorithingst för mig, självklart. Det finns Muscle Hill och andra, men Andover Hall har av förklarliga skäl en del i mitt hjärta. Nu är det bara hoppas att Evaluate utvecklas, för det behöver han för att duga bland de bättre fyraåringarna i Sverige, men som sagt... Det är en riktig häst, säger Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.