Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambletonianhäst vann direkt

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Hambletoniandeltagaren Donatomite (e. Donato Hanover) vann i debuten på norsk mark under lördagens V75-tävlingar på Forusbanen på Vestlandet.

Publicerad:

Han tog spets och fick en längd mot mål. Däremot är det fortsatt en bit kvar tills hästen är på topp. Första 500 meterna klockades till 1.12.6 och rundan efter 1.14.3. 
Så langt såg allt bra ut, men under slutrundan fungerade inte Donatomite klockrent, han slet med aktionen och såg slagen ut i sista sväng. Så fort lånekusk Vidar Hop fick hästen till målrakan och manade hårt, tände Donatomite till. 
– Man känner att det är en häst med enorm fart, men i dag märktes det inte riktigt på prestationen. Jeg hoppades på att få tät och att få dämpa tempot innan loppet, men tyvärr blev Donatomite hetsig. Han låg lite för hårt i mina händer, för att jag skulle vara helt nöjd. Det är något Frode får försöka lösa. Han fick känna på lite mjölksyra under slutrundan, men över upploppet svarade hästen starkt. Den här får de säkerligen mycket roligt med framöver, påpekade kusk Vidar Hop. 
Vinnartiden blev 1.14.3a/2.040 meter och tränar gör Frode Hamre.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.