Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hambotrean tog revansch

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Tactical Landing vid försökssegern i Hambletonian. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Två svenska tränare – med varsin häst utöver det vanliga. Både Tactical Landing och Gimpanzee glänste på torsdagen.

Publicerad:

Tactical Landing (e. Muscle Hill) kom till Red Mile efter att ha galopperat på samma bana två veckor tidigare. Då fick Jimmy Takters häst nöja sig med en tredjeplats bakom stallkamraten Wolfgang, men i torsdagens försök i Kentucky Sire Stakes blev ordningsföljden den omvända.

Hambletoniantrean kom till ledningen halvvägs till mål och därifrån kunde varken Wolfgang eller någon annan hota treåringen. Takter satt själv i sulkyn när mållinjen skars på tiden 1.09,5 med stallkamraten närmast bakom. Segern var Tactical Landings fjärde för året och belönades med 15.000 dollar.

Gimpanzee fortsätter att imponera

På Vernon Downs kördes två försök i New York Sire Stakes för tvååriga hingstar och valacker och i ett av dem blev det svensk seger. Marcus Melanders Gimpanzee (e. Chapter Seven) kom till Vernon med fyra segrar på lika många starter och visst blev det en femte triumf. 

Tvååringen bollade med kullkamraterna och vann med tre längder för Brian Sears på tiden 1.11,2. Gimpanzee är uppfödd av Stefan Balazsi och ägs av Anders Ström och Lennart Ågren. Dessa kunde nu räkna hem ett förstapris på 26.750 dollar.

Melander-seger i Chester

På Harrah's Philadelphia vann Jenny Melanders Ameliosi (e. Explosive Matter). Det femåriga stoet kördes till seger av Victor Kirby och belönades med 7.250 dollar. Segertiden skrevs till 1.11,8.

Lasses lillasyster vann på Mohawk

Jimmy Takters stall var inte bara i farten i USA. På Mohawk i Toronto spårade toppstammade Susy (e. Father Patrick) runt om i ett försök i Champlain Stakes. Tvååringen, som är lillasyster till Uncle Lasse, vann på 1.12 blankt för Yannick Gingras och belönades med närmare 35.000 kanadensiska dollar. Christina Takter är en av delägarna till hästen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.