Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hamre i Tholfsens Minne

Foto: HANOLD/ALN
Foto: HANOLD/ALN

Travtränare Hans Petter Tholfsen gick bort för några år sedan.
Den duktige hedersmannen har blivit hedrad med ett eget lopp.
Under lördagen var det dags för den tredje upplagan.

Publicerad:

Vann gjorde storfavoriten Vainqueur R.P. Hästen tog hem loppet med 300.000 kronor i förstapris, trots resa i dödens för tränare Frode Hamre.
– Hästen har allt, jag är väldigt nöjd med hans utveckling. Insatsen i dag var av bättre sorten, han kopplade grepp om ledaren i god tid före mål. Som typ är han småseg, det är mer att tåga på än att köra på speed med honom, berättade Hamre efteråt.
Att vinna loppet betydde lite extra för Frode Hamre, som var bra kollega med Hans Petter Tholfsen.
– Det ger mycket känslor. Jag kände Hans Petter väldigt bra. Jag har haft tur som fått köra en hel del med honom på banorna runtom i Norge, avslutade Hamre.
Ledaren, som Vainqueur R.P. kopplade grepp om, var Per Nordströms Exquisite Sisu. Duon slutade tvåa och fick 150.000 kronor för insatsen.
Vainqueur R.P. inledde sin karriär hos Svante Båth, Solvalla. Där lyckades Infinitif-avkomman bland annat sätta det nuvarande rekordet för utländska tvååriga hingstar/valacker över medeldistans och voltstart. 1.17,3/2.140 meter travade han i september månad i fjol.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.