Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hamre vill testa sin fyraåring

Foto: HANOLD/ALN
Kapow Hanover gör sin första start i Sverige när han provar lyckan i V64-5 på Halmstadtravet ikväll. Foto: HANOLD/ALN

Frode Hamre skickar en häst till V64-tävlingarna på Halmstadtravet ikväll och det är USA-födda Kapow Hanover som får Björn Goop i sulkyn.

Publicerad:

Kapow Hanover (e. Explosive Matter – Kimberidge Hanover e. Tom Ridge) inledde sin karriär i USA där han segrade i två av nio starter som tvååring och vann ett lopp som treåring på 13 starter. I år som fyraåring har Kapow Hanover gjort två starter i Frode Hamres regi och vunnit båda. Senast på Klosterskogen körde Björn Goop in fyraåringen till seger i Habibs Minneslopp.
– Kapow Hanover har varit väldigt bra i båda starterna för mig. Senast avslutade han med 1.11,5 sista varvet på 800-metersbanan Klosterskogen, säger Frode Hamre.
Vad är det för typ av häst?
– Han är flegmatisk och reglerbar och att han får tävla på regelbundet är normalt en fördel. Han är lite av den tunga typen, men ändå lätt i kroppen och har bra teknik.
Starten ikväll är ett litet test för Hamre för att se hur Kapow Hanover står sig i lite tuffare konkurrens.
– När man åker till Sverige får man räkna med att möta bra hästar. Det ska bli kul att testa och se hur långt han duger. Om det går bra så är min tanke att han ska kunna vara med i årgångsloppen under de stora travhelgerna på Charlottenlund, Solvalla och Bjerke till att börja med. Däremot är han inte anmäld till Kungapokalen. Kapow Hanover har tävlat barfota runt om i de två senaste loppen och det blir likadant ikväll samt som tidigare helstängt huvudlag och jänkarvagn. Ska han vara med och strida om segern ikväll får han nog sträcka på sig lite extra, men det ska bli intressant att se hur långt han räcker, säger Frode Hamre.
 

FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.