Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hamres hästar i fin form

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Frode Hamres hästar tog för sig under kvällen. Efter stallkamratens seger i legendloppet ville inte Waffle Cone vara sämre.

Publicerad:

Frode Hamres hade ställt i ordning sina hästar inför Jubileumspokalskvällen. Efter Ultimate Photos seger i Legendloppet visade den treåriga stallkamraten Waffle Cone (e. Muscle Hill) att hon är något extra. Segern från ledningen tillsammans med Erik Adielsson var förvisso enkel, men knappast den sista.
– Det är väldigt få treåriga ston som kan leverera det som hon har gjort de tre senaste månaderna sade Adielsson efter loppet.
Han har själv suttit i sulkyn vid samtliga tre Sverigestarter, varav två har slutat med seger.
– Hon är väldigt behaglig. Det enda problemet i dag var att hon blev lite rullig och ville nästan gå över i passgång när jag tog lite i henne, men det var ingen fara.
– När jag nådde ledningen så trodde jag inte att de andra skulle gå runt henne en normal dag.
Segertiden skrevs till 1.11,1a/1.640 meter.
Erik Adielsson fick även vinna tillsammans med Hotshot Luca (e. Dream Vacation). Ekipaget kunde ta hand om ledningen i Big Noon-Pokalen. Därifrån kunde Adielsson höja tempot successivt och lämna konkurrenterna utan chans på nytt världsrekord över aktuell distans med voltstart. Det nya rekordet: 1.12,8/1.640 meter. Hästen tränas av Ari-Pekka Pakkanen.

Det blev ingen seger för Stig H Johansson i legendloppet. Hemmatränaren fick istället anledning att jubla i loppet därpå, när hans Brokad Brodda (e. Revenue) vann Berndt Lindstedts Lopp tillsammans med Torbjörn Jansson. Ekipaget fick gå först i tredjespår genom den sista svängen innan Brokad Brodda kunde kämpa ner Annabelle Dimanche, som hade gått utvändigt om ledaren under slutrundan. Segertiden skrevs till 1.13,5/2.140 meter.
– Jag var nöjd hela loppet faktiskt. Jag körde henne senast i Rättvik och då gick hon bra, i dag var hon ännu finare, sade Torbjörn Jansson efteråt.
Torbjörn Jansson var dessutom lärling hos just Berndt Lindstedt en gång i tiden. 
Peter Untersteiners Generaal Bianco (e. Ufo Kievitshof) stod för en ny femstjärnig insats tillsammans med tränaren. Den här gången drog ekipaget nytta av det höga tempot under den första kilometern och kunde därefeter avancera fram utvändigt om ledaren och åka i från fältet hur enkelt som helst. Hästen har nu vunnit tre av fyra i Untersteiners regi. 

Rätt V75-rad: 3-9-1-8-5-2-2
Utdelning
7 rätt: 7.730 kr
6 rätt: 48 kr
5 rätt: Jackpot

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.