Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han är årets Wångenambassadör

Foto: Wången
Olle Wäjersten, lillebror till Daniel Wäjersten, är den första manlige eleven som utses till Wångenambassadör. Foto: Wången

Olle Wäjersten, 19, har utsetts till årets Wångenambassadör och kommer tilldelas ett stipendium på 10.000 kronor. 
– Att personal och klasskamrater ser mig som en god förebild och en bra representant för Wången är verkligen roligt, säger Olle Wäjersten.

Publicerad:

Sedan 2012 har travsportens riksanläggning utsett en Wångenambassadör bland gymnasiets avgångselever. Utnämningen går till den elev som på bästa sätt agerat som en god förebild under skoltiden och röstas fram av klasskamrater och personal. 

Årets Wångenambassadör är Olle Wäjersten, som utöver den hedersamma titeln även tilldelas ett stipendium på 10.000 kronor. 19-åringen kommer få stipendiet under morgondagens skolavslutning. 
– Jag är väldigt glad för den här utmärkelsen. Att personal och klasskamrater ser mig som en god förebild och en bra representant för Wången är verkligen roligt, säger Olle Wäjersten i ett pressmeddelande från Wången. 

Under sina tre år på travgymnasiet på Wången har Olle Wäjersten hunnit praktisera hos framgångsrika travtränare som Lutfi Kolgjini, Svante Båth, Jan-Olov Persson och Anders Svanstedt.
– Jag blir faktiskt kvar på Wången i sommar då jag har fått sommarjobb här och ska jag i lugn och ro fundera över hur jag vill använda mitt stipendium. Det är väldigt mycket pengar som jag verkligen vill nyttja på bästa sätt, säger Olle Wäjersten.

Han får utmärkelsen med följande motivering: ”Med en inställning att “inget är omöjligt” tar han sig an medmänniskor och djur på ett lättsamt och vänligt sätt. Med integritet, ansvarstagande och med glimten i ögat är Olle Wäjersten en mycket god representant för Wången och för den travsport han brinner för!”

FAKTA

Tidigare Wångenambassadörer

2012: Elsa Eriksson
2013: Elise Lindman
2014: Johanna Sae Tang
2015: Anna-Charlotta Bergström
2016: Linnea Hollander och Josefin Svärdfeldt

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.