Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är en råtalang"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Pasi Aikio. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Fyrlingen som flyttades från Svante Båth till Pasi Aikio anlände till Ekerö under fredagsmorgonen – och Aikio har höga förväntningar på sina nyförvärv.

Publicerad:

Bro Byggnads AB valde att flytta sina fyra hästar från Svante Båth till Pasi Aikio under fredagsmorgonen. Bland annat Fort Knox (e. Muscle Hill) som är obesegrad efter tre starter. Till stallet har också Grand Canyon Sisu (e. Muscle Hill), Harvard Student (e. Muscle Hill) och Flat Broke (e. Ready Cash) anslutit.
– Det är klart att det är spännande att få in sådana hästar, speciellt när en av dem visat framfötterna redan, säger Pasi Aikio.

Har du hunnit bilda dig någon uppfattning ännu?
– De kom till mig i morse och då hade jag hunnit åka iväg på trav så jag har inte sett hästarna ännu, men jag har så klart sett Fort Knox i lopp. Det är en fantastisk häst och en råtalang. Jag och ägaren har inte pratat så mycket om framtiden ännu, inte mer än att hästen är i form och att han ska starta på. Men det är klart att man måste ha höga mål med en sådan här häst.

I stallet finns även Who's Who (e. Maharajah) som vann Svenskt Travderby 2018, men årsdebuten för hans del kommer att dröja ett par månader.
– Han har haft en bra vinter och tränat på riktigt fint. Han har inte gått några snabbare tempon ännu, utan det har mest varit tung träning. Det känns som att han tagit träningen riktigt bra och det ska bli spännande att se honom när vi trappar upp farterna. Jag har inte planerat att starta honom förrän i början av juni.

Vad är målen för året med honom?
– Jubileumspokalen är det stora målet och sedan får han så sakteliga matchas in mot de äldre hästarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.