Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är en superhäst"

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer har en intressant treåring i Knowledge'em. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Conrad Lugauer kan ha en ny superstjärna på gång. I Halmstad debuterade han Knowledge'em som stod för en stark insats som tvåa efter startgalopp.

Publicerad:

Den treårige hingsten Knowledge'em (e. Timoko) debuterade för Conrad Lugauer i Halmstad på måndagen. Hästen tappade många meter på en startgalopp, men reparerade den på bästa sätt och blev till sist tvåa efter att ha klockats till 1.13,9 sista 1900 meterna.

Knowledge'em är en riktigt löfte menar Conrad Lugauer.
– Han är en superhäst. En väldigt intressant talang som jag gillar skarpt. Han har extra bra kvaliteter och blev tvåa efter startgalopp i debuten precis som Campo Bahia blev i sin debut, säger han.

Går det att jämföra de här hästarna?
– Han är en jättefin talang, men jag vill sällan jämföra mina hästar mellan varandra på det sättet.

Vad har du för mål med honom i år?
– Sportsligt så är det att vara med i Kriteriet, men huvudmålet är att utveckla honom på alla sätt och vis som tävlingshäst så att han blir så bra som möjligt.

När får vi se honom nästa gång?
– Det kan jag inte svara på ännu, men han bör starta om två, tre veckor. Känslan är att vi har riktigt fina treåringar i stallet i år också.

Knowledge'em inkom som tvåa bakom Johan Untersteiners Quick Lane (e. Up And Quick). Quick Lane noterades för segertiden 1.15,9/2140 meter, medan Knowledge'em gick 1.16,0/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.