Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Han är fullt frisk nu”

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Heavy Sound är tillbaka hos Daniel Redén efter att ha varit på rehabilitering hos Caroline Holm. Foto: Maria Holmén/TR Bild

I den senaste starten var Heavy Sound ute i ett elitloppsförsök där han galopperade bort sig. Efter ett par månaders rehabilitering är han tillbaka i Daniel Redéns träning.

Publicerad:

Sedan 2018 har Heavy Sound (e. Ken Warkentin) varit i Daniel Redéns träning. Efter en imponerande årsdebut 2019 bjöds han in till Elitloppet där han galopperade bort sig i försöket.

Det blev hästens sista start det året – i tre och en halv månad har han rehabiliterats hos Caroline Holm, men nu är han återigen tillbaka hos Daniel Redén.
– Han är tillbaka hos mig nu. Vi har börjat träna honom och han känns fräsch och fin. Han har varit och simmat och är fullt frisk nu. Vi siktar på en ny säsong, säger Daniel Redén.

Årsdebuten kommer dock att dröja, menar Solvallatränaren.
– Han har inte börjat gå fort än så därför är det långt kvar till start. Han fick problem efter Elitloppet och därför lät vi honom åka iväg på lite rehab.

Heavy Sound ägs av SRF Stable. Han har sprungit in drygt 7,5 miljoner kronor och tagit 19 segrar på 41 starter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.