Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är helt underbar"

Foto: ALN
On Track Piraten och Johnny Takter. Foto: ALN

Det blev en dramatisk upplaga av Silverhästen, men när krutröken lagt sig stod favoriten On Track Piraten som vinnare och körande Johnny Takter hyllade åttaåringen rejält i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Det gick undan från början och Rättvikhästen On Track Piraten (e. Kool du Caux) hade tur när han försvarade ledningen. Dels galopperade Explosive de Vie i spetsrusningen och sedan felade Shadow Woodland, som hade snuvat favoriten på spets. Väl i tät öppnade åttaåringen första 500 meterna efter 1.10 och första varvet passerades i underkant av 1.14.

On Track Piraten fick Nadal Broline på utsidan under slutrundan, men sexåringen kunde inte hota spetshästen och fick nöja sig med andrapriset. Trea slutade vinnarhålets Thai Broadway. On Track Piraten segrade på 1.12,7a/2.140 meter.

- Innerspåret är inte optimalt, men hästen löste det bra. Han är helt underbar, det finns inga ord för honom. Han är en av världens bästa över medel- och längre distanser på tusenmetersbana, sade Johnny Tatker.

Förstapriset i Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst uppgick till 250.000 kronor och totalt har Rättvikhästen tjänat över 13 miljoner kronor.

- Ett klassiskt och stort lopp. Jätteskoj och jag är fruktansvärt nöjd. Hästen är aldrig dålig, sade Hans R Strömberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.