Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är i toppslag"

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Propulsion startar i Åby Stora Pris härnäst. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Efter andraplatsen i Hugo Åbergs Memorial. Kretsen kring titelförsvararen Propulsion har lämnat klartecken till att vara med i Åby Stora Pris.

Publicerad:

Nästa start för Propulsion blir Åby Stora Pris. Dagen efter andraplatsen i Hugo Åbergs Memorial bekräftar Daniel Redén att han stjärnhäst kommer till start på banan i Mölndal.
– Jag har siktat på Åby Stora Pris men jag har också velat ta ett lopp i taget. Nu fick jag ett kvitto på att han är i toppslag trots att det gått några veckor sedan han senast startade. Han kom ur loppet obrukad och är pigg och glad dagen efter, så det ser mycket bra ut inför den här uppgiften, säger Daniel Redén i ett pressmeddelande.

Förutom Propulsion är Milligan's School, Makethemark, Carat Williams och Mindyourvalue W.F. klara för Åby Stora Pris.
– Propulsion är en drömhäst för mig och jag tror det är den bästa hästen som finns just nu. Att han kommer tillbaka till Åby efter segrar i Åby Stora Pris förra året och Olympiatravet i år är verkligen glädjande. Alla minns ju förra årets Åby Stora Pris med ett av de bästa upplopp som man har sett någonsin då Propulsion gick segrande ur en fight mot Readly Express. Efter gårdagens upplopp i Hugo Åbergs på Jägersro vet jag att han kommer till oss med superform, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.

Åby Stora Pris körs den 10 augusti över 3140 meter autostart och vinnaren belönas med två miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.