Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är kraftigt på g"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sorbet vid sin senaste seger. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Daniel Redén har fått med två hästar till Elitloppet – än så länge. Solvallatränaren tycker sig ha fler hästar med kapacitet att vara med på Solvalla sista helgen i maj.

Publicerad:

Propulsion och Double Exposure är redan klara för Elitloppet, men Daniel Redén är inte främmande för att fler av hans hästar hör hemma i storloppet på Solvalla. Klart är dock att Perfect Spirit inte kommer att vara med.
– Jag har några till som har kapacitet att vara med i Elitloppet. Perfect Spirit var en sådan, men vi valde att gå en annan väg med honom. Det kommer fler upplagor för honom. Heavy Sound är en annan och det är även Sorbet som är kraftigt på g, säger Daniel Redén och utvecklar tankarna kring den sistnämnde.

– Han blir hela tiden bättre och bättre. Tidigare kunde han lägga bort krafter för tre, fyra lopp bara av att komma till banan. Det är ingen häst jag skulle vilja ha hemma i vardagsrummet eller för den delen i trädgården. Han är jäkligt speciell och får han inte den uppmärksamheten som han vill så beter han sig som om han borde sitta inspärrad någonstans. Ellinor (Wennebring, hästens skötare) har gjort ett fantastiskt jobb med honom och fått honom dit han är. Tidigt var han pulsmässigt den starkaste häst jag någonsin haft på gården.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.