Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han är som inlandsisen"

Foto: Matilda Öhrman/Travronden
Easy Tiger Pellini är en av Lundbergs starthästar idag. Foto: Matilda Öhrman/Travronden

Hemmatränaren Petter Lundberg står och skor när vi når honom under morgonen. Det är ruskigt väder i Boden och det kommer krävas rejäla brodd för hästarna.

Publicerad:

Mellby Darling (V4-1) har aldrig startat på brodd och det är förstås ett frågetecken. Hon går ner i klass, men man måste anpassa sig efter henne, så det går inte att bestämma taktiken innan. Helst vill jag hålla henne lugn och köra till slut den här gången.

French Target (V4-1) verkar det bra med och han var förbättrad senast tycker jag. Brodd är ingen fördel, men han har startat med det förut. Han är ganska snabb från start och jag tycker att våra hästar är jämgoda segerchanser. Det blir jänkarvagn idag.  

Guli Viktor (V4-2) har inte gått några banjobb, utan bara tränat i sandbanan. Han lär vara ringrostig inför detta och det är egentligen konstigt att han är så pass hårt betrodd. men det är väl av gamla meriter misstänker jag. Hästen behöver sannolikt något lopp innan han hittar formen. Springspåret kan han inte utnyttja eftersom han är som inlandsisen från start. Det känns svårbedömd och det blir förstås skor idag. 

Easy Tiger Pellini (lopp 5) har inte startat på ett tag och det har strulat. Han var blek på Hagmyren utan att ha hittat felet, men nu har vi åtgärdat en has och han känns bra. Han får starta igång och behöver lopp i kroppen, även om hästen är kapabel i grund och botten. Hästen kräver fäste, annars är han oduglig på grund av att han blir rullig. Jag hade garderat honom på V5, avslutar Petter Lundberg. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.