Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han blir ny vd för Solvalla

Foto: null
Jörgen Forsberg.

Solvalla förändrar på vd-posten. Mats Rosén får sluta och ersätts av Jörgen Forsberg, som nu vill ge sporten mer utrymme på nationalbanan.
– Vi är i första hand en travarena.

Publicerad:

Jörgen Forsberg, 47, blir ny vd för Solvalla med omedelbar verkan. Det meddelade Stockholms Travsällskap på tisdagen. Forsberg, som varit styrelseledamot i föreningen i ett och ett halvt år, efterträder Mats Rosén som nu får lämna sin post.
– På framtidens omreglerade spelmarknad tror vi att det krävs genuin travkompetens för att starka Solvallas ställning och se till att vi får gehör för våra tankar och idéer. Vi känner att Jörgen uppfyller våra kriterier med råge, säger Stockholms travsällskaps ordförande Lennart Jacobsson.

Jörgen Forsberg har lång erfarenhet från bilindustrin och kommer närmast från jobbet som vd för Klintberg & Way.
– Jag har lett hyfsat stora bolag i tio års tid och tror att jag ska kunda bidra en hel del när det gäller den organisatoriska biten. Sedan har jag väl även en förankring i travsport som jag tror har varit eftersökt från styrelsens sida, säger Jörgen Forsberg.

Vilken fråga ser du som den viktigaste för Solvallas del?
– De flesta banor sliter i dag med samma fråga: Hur ska vi få mer folk till våra arenor? Jag har ingen patentlösning, men tycker att vi på Solvalla har goda förutsättningar att lyfta något pinnhål till, både när det gäller antalet besökare för att höja upplevelsen på banan, säger Forsberg och fortsätter:
– Vi vill nu ett rejält avstamp i travet. Jag har stor respekt för det tidigare arbetet som gjorts och har ingenting emot de evenemang som har varit här tidigare, men vi är i första hand en travarena. Det vill vi slå fast och jobba vidare med.

Banan har haft tävlingsuppehåll i nästan två månader nu under sommaren – borde det tävlas oftare på Solvalla?
– Absolut. Jag har inget exakt mått på hur ofta, men visst tycker jag det.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.