Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han blir proffstränare igen

Foto: Hanold/ALN
Marcus Savin blir A-tränare igen. Foto: Hanold/ALN

Travtränaren Marcus Savin lade ner sin verksamhet 2015. Nu har 35-åringen beslutat sig för att starta om på nytt - vid månadsskiftet oktober-november plockar han ut en ny proffstränarlicens.

Publicerad:

35-årige Marcus Savin har varit runt som tränare på diverse banor runt om i Sverige under sin karriär. 2015 beslutade han sig för att avveckla sin verksamhet, men nu drygt ett år senare kommer han att starta om på nytt. Och det gör han på en ny bana. Vid månadsskiftet oktober-november är han ny proffstränare på Bergsåker.
– Det känns jättebra att starta upp igen. Jag började som proffstränare i Halmstad och till en början gick det väldigt bra. Man skulle kunna säga att jag hade full fart framåt, men jag hade varken ratt eller broms och gick i ett par fällor vilket jag hoppas undvika i framtiden, säger Marcus Savin.

Vad har du för förväntningar?
– Jag vet att det kommer krävas väldigt mycket arbete av mig om jag ska lyckas igen. Jag älskar att hålla på med hästar och ser framemot att driva en egen verksamhet igen.

Var kommer du att hålla till?
– Det blir på en gård i nära anknytning till Bergsåker och jag drar igång den sista november.

Hur stor verksamhet kommer du att ha?
– Jag har bara två hästar på min lista än så länge. Det är nya hästägare som köpt in Apollonia som jag hade i träning tidigare. Sedan har jag också en ettårsmärr efter Maharajah. Jag kommer att börja med dem och sedan får jag bygga utifrån det.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.