Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han drömmer om derbyt: "Den här grabben är bra"

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75
Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75

Första årssegern för stallet kom först i onsdags. Nu kan dock Reijo Liljendahl även räkna in en V75-vinst - och han börjar till och med drömma om Derbyt.

Publicerad:

Reijo Liljendahls segertorka det här året är definitivt slut. Första V75--segern kom alltså nu också och den var av det imponerade slaget i ett klass II-försök (V75-5). Trots att Ulf Ohlsson och Lightningsky (e. Andover Hall) var inblandat 1.09-öppning första 500 mot ”rusaren” Enjoy The Life vann ekipaget enkelt. Första varvet gick efter 1.10.8 och Ohlsson kom i mål på för årstiden vassa 1.12,3a/1640 meter. Och det här var bara sjätte starten hittills i karriären.
– Jag blir lite irriterad när mina hästar måste gå så här tuffa lopp. Men den här grabben är bra och det kanske till och med finns en chans att han har kvalitéer att vara med i ett speciellt lopp första helgen i september, kommenterade Reijo, som alltså redan nu drömmer om Derbyt.

Stammen är också svår att klaga över. Mamman Not A Spacecase (e. Barbeque) tjänade på sin tid nästan sju miljoner och vann 48 lopp.

Ulf Ohlsson satte även dit Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction (e. Kadabra). Detta efter ett lopp utvändigt om ledande Ajlexes Cubano och Jenny A Björk. Ulf Ohlsson och Globalsatisfaction tappade någon längd i slutsvängen, men över upploppet var ekipaget snabbt ikapp och förbi och segern blev säker. Vinnaren gick i mål på 1.14,5a/2140 meter.
– Vi tryckte på lite på långsidan, sedan fick han vila lite genom svängen. Jag kände mig ganska bekväm, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Sedan passade Ulf Ohlsson på att avrunda tävlingarna med dagens tredje V75-seger. Då var det tillsammans med Catarina Lundström-tränade Sir Q.C. (e. Raja Mirchi), som kunde köras till ledningen tidigt och sedan kliva undan till en säker seger.
– Det blev lätt, fast han blir lite flegmatisk när han blir först. Jag har inte ryckt tussarna på honom tidigare, men i dag gjorde jag det 50 kvar. Då stack han direkt, sade Ulf Ohlsson.
Segern var hästens tredje raka och den togs på kilometertiden 1.13,9a/2140 meter.

Mats Rånlund-tränade Olle Rols (e. Ready Cash) ordnade sjätte raka segern för Peter Ingves i bronsförsök (V75-6). Dessutom den femte i rad inom V75.
– Vi förstod att det var en bra häst när han gick i 1.13-fart efter galopp i inledningen av karriären. Det har varit en del strul efter vägen, bland annat griffelbensbrott, men nu går det verkligen bra. Det här är fantastiskt och nu får vi hoppas att Olle i nästa start kan ta sin tredje raka V75-finalseger, sade Mats Rånlund.
I sulkyn satt Peter Ingves.
– Hästen visade rätt inställning när han ställde sig i trav efter den korta galoppen i starten. Sedan var jag faktiskt lite imponerad över Olle att han kunde spurta ner täthästarna sista 500.

Claes Sjöström levererade en rejäl smäll bakom David Persson-tränade Dealwithakiss (e. Orlando Vici). Det femåriga stoet gjorde en av sina sista starter innan hon ska bli mamma - och som hon gick. Det sade bara smack när Claes gav full marschorder på sista bortre långsidan.
– Jag tyckte det var för tidigt att attackera redan varvet kvar och gick mest ut och markerade. Sedan såg jag att flera kuskar fick dåliga svar av sina hästar samtidigt som de svåraste motståndarna satt efter mig. Därför valde jag att sätta allt på ett kort och jag fick ett väldigt svar av hästen. Det var riktigt häftigt, kommenterade Claes, som skar mållinjen med huvan oryckt.

Tränaren David Persson var inte helt förvånad över segern.
– Hon har visat hög kapacitet tidigare och är så här bra när det fungerar. Sedan kunde vi ju också rycka skorna den här gången.

I lärlingsloppet (V75-4) blev det en härlig duell mellan Henriette Larsen/Staro Ivy League (e. Make It Happen) och Sofia Frilén/Ellieann. Det sistnämnda ekipaget spurtade starkt från andra ytter, men kort före linjen hann Henriette ifatt.
– Vi fick rygg i tredjespår på bästa hästen, men i sista kurvan såg det ut att vara långt fram till ledaren. Men min går hela vägen och det var skönt att han nu också fick full utdelning, sade Henriette.

I stodivisionen (lopp 4) med 100.000 kronor i förstapris bet det bäst till slut för Roger Walmann-tränade Mellby Exotic (e. Going Kronos). Örjan Kihlström kunde vinna ganska bekvämt från fjärde par utvändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.