Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han får köra hur han vill bara han är först över mål"

Foto: Maria Holmén/Travronden
Jim Oscarsson är optimistisk med stallets båda hästar till kvällens tävlingar i Mantorp. Foto: Maria Holmén/Travronden

Jim Oscarsson har två högintressanta hästar ut inom V64-spelet i Mantorp ikväll. Både Violet Bi och Pointillist har spelats till favoriter och Solvallatränaren är optimistisk.

Publicerad:

I början av juli plockade Jim Oscarssons Violet Bi hem långa E3 på Bergsåker efter en avslutning av bästa märke. Efter en och en halv månads vila från tävlingsbanan har det treåriga stoet nu två lopp i kroppen och till kvällens final i Sikta mot stjärnorna (V64-5) med 200.000 kronor i förstapris har hon fått spelarnas förtroende.
– Hon satt fast med rubbet kvar senast och hade nästan vilopuls när hon kom in i stallet. Det var bara otur att luckan inte kom, men så är det ibland... Jag har en bra känsla inför ikväll, det är läge för ett fint rygglopp och hon lär inte bli fast. Det finns några bra hästar emot, men hon har visat att hon är bra själv också och de i de senaste loppen har hon visat att hon är riktigt på uppåtform. Det blir inga ändringar.

Stallet har också Pointillist ut och den femårige hingsten har lottats till spår ett bakom bilen över kort distans (V64-6). Precis som Violet Bi kommer han att köras av Kevin Oscarsson.
– Han gjorde ett bra lopp i comebacken senast. Han hade inte startat på länge inför och har blivit halsopererad och därför var jag jäkligt glad över hur han presterade. Hästen är naturligt startsnabb och Kevin kan styra det lite själv om han vill köra i spets eller ryggar. För mig får han köra hur han villbara han är först över mål. Till denna start ändrar vi och sätter på jänkarvagnen igen och den brukar han trivas bra med, säger Jim Oscarsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.