Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han får Lövdal att stanna

Foto: Matilda Öhrman
Twister Bi på Groisbois i januari. I vinter är planen att återvända till Frankrike. Foto: Matilda Öhrman

Det blir ingen flytt från Timo Nurmos till Stefan Persson för Andreas Lövdal.

Publicerad:

Den nionde augusti twittrade Halmstadstränaren Stefan Persson att han hittat en ersättare för Kevin Oscarsson i stallet:

"Sista dagen innan transferfönstret stänger så välkomnar vi Andreas Lövdahl Free transfer från Timo Nurmos och har skrivit på för 4 år."

Den 16 augusti berättade också Andreas Lövdal om beslutet att lämna jobbet hos TImo Nurmos för att istället få ansvaret för unghästarna hos Persson:

– Jag har aldrig jobbat med unghästar på heltid tidigare och det kändes intressant för mig. Jag har bara bra saker att ta med mig från tiden hos Timo och han har varit en väldigt bra lärare för mig. Jag har lärt mig väldigt mycket. Det har varit lärorikt, sa Lövdal till Travronden.

Men i torsdagens upplaga av Sulkysport kunde tidningen berätta att Lövdal ändrat sig. Anledningen: Twister Bi, som under sommaren flyttat från Jerry Riordan till Timo Nurmos och som Lövdal då fått som passhäst. 

– Målsättningen med Twister BI är att hästen ska matchas internationellt i vinter, vilket förstås är liktydigt med att siktet är inställt på det franska vintermeetinget. Timo påpekade att jag här har möjlighet att få en fin erfarenhet, och när jag tänkte på det ett varv till kom jag fram till att jag vill ta den chansen, säger Lövdal till Sulkysport.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.