Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han har toppchans"

Foto: MARIA HOLMÉN
Lome Tornado i träning på Tjomslands filial i Sundsvall. Foto: MARIA HOLMÉN

Dannero har lunchtävlingar idag och Öystein Tjomsland har två hästar till start, en inom V4-spelet och en i V5-omgången.

Publicerad:

Jimmy Jonsson jobbar på Öystein Tjomslands svenska filial och kör själv Nordanviktor i V4-4. Hästen har gjort tre starter i Tjomslands regi.
Nordanviktor inledde bra hos oss med seger, men sedan har han galopperat i två starter. Det är en svår häst och jag kommer att köra för att få runt honom felfritt i första hand och kan vi få en peng är det bra gjort. Jag har ingen feeling att han kan vinna från 40 meters tillägg, framför allt då det verkar vara någon hygglig häst på startvolten också, säger Jimmy Jonsson och fortsätter.
– Däremot tror jag att Lome Tornado har toppchans i V5-2. Det såg inte ut att vara så blodigt motstånd och det här är en bra häst för klassen. Han är fortfarande lite hingstig och kan springa och bromsa i loppen, men det tror jag inte ska spela någon roll mot de här hästarna, säger Jimmy Jonsson.
Lome Tornado körs av Ulf Ohlsson och startar i lopp 6.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.