Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han har toppform för dagen"

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Foto: MICKE GUSTAFSSON

Björn Goop kommer till Solvalla med tre klassiska outsiders när Grand Slam 75 avgörs i eftermiddag. 

Publicerad:

Travronden fick en pratstund med stall Goops försteman Anton Sverre inför vad som komma skall på Solvalla senare i eftermiddag. 

I GS75-3, ett fyraåringslopp för ston, startar Miss Piggy från spår två bakom bilen. Värsta motståndet står på bricka fem, Ile Saint Louis från Timo Nurmos stall.
– Miss Piggy fick ett omöjligt lopp förra gången med dödens nästan hela vägen, så hon var ursäktad den gången. Nu har hon tre lopp i kroppen och kommer mer och mer för varje gång. Hon har ett bra läge och jag vet inte om Björn släpper spets om han skulle nå dit, det kan jag inte uttala mig om. Det finns valmöjligheter och skulle det lösa sig så är hon inte helt borta. Hon kommer gå barfota bak, säger Sverre. 

I den fjärde avdelningen över 2140 volt startar Zanzibars Sun från spår elva. Treåringen efter Quite Easy U.S. har gjort två starter i karriären och senast på Solvalla kom första segern, på 1.16,9/2140 meter. 
– Hon var jättefin senast efter att ha fått ett bra lopp av Björn och vi är nöjda med henne för dagen. Nu har hon ett svårt spår och det gör att vi ligger lite lågt, det behöver klaffa från det här läget. Men är inte sämre än någon annan. Hon går barfota bak. 

I den femte avdelningen har Desefinado en tuff uppgift med bakspår över kort distans, men femåringen ska kanske inte räknas bort. 
– Björn satt fast med ett ton kvar i linorna senast och de krafterna kan komma till hands nu. Han ser fin ut hemma och har toppform för dagen. Skulle det lösa sig på vägen är han inte helt borta och han går barfota runt om som vanligt, säger Anton Sverre. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.