Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han måste med på kupongen"

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Halmstadstränaren Petri Puro åker till Charlottenlund med två intressanta starter inom V75. Bland annat gör D.D.'s Hitman intressant debut för sin nya tränare.

Publicerad:

På amerikansk mark gjorde D.D.'s Hitman (V75-5) flera fina lopp som treåring och matchades bland annat mot Nuncio och Father Patrick utan att göra bort sig. Nu gör femåringen högintressant debut för Petri Puro.
– Han är i bra form men nu blev det nog ett lite för tufft lopp samtidigt som läget är väldigt dåligt. Jag känner lite att vi är med för att lära känna hur hästen fungerar i tävling gällande balans och så vidare. Men samtidigt vet man aldrig med jänkarna. De kan överraska samtidigt som det kan gå åt andra hållet också. Utrustningsmässigt får vi se hur vi gör efter värmningen. Hästen skulle egentligen ha startat tidigare för mig, men vi opererade halsen på honom och därför har det tagit lite längre tid. Han har varit inne på banan tre gånger inför det här och snabbast gått 1.16, vilket han löste på bra sätt. Man känner i jobben att det är en bra häst som kan springa snabbt, men också att han är stark och ska nog inte ha något bekymemr med medeldistans. Även om det känns som en bra häst så är det som vanligt på banan han ska visa att han duger, så innan han gör det för mig så vill jag ligga lite lågt. Vi får se det här som ett "inlärlingslopp" och vi har redan siktet inställt på ett lopp på Åby tio dagar efteråt, säger Petri Puro.

I V75-6 har Petri Puro sin Go Green Pellini till start. Den numera åttaårige hingsten slutade trea på V75 i Vermo förra söndagen.
– Han är väldigt jämn på de här distanserna och jag väntar mig att han ska prestera på samma sätt nu. Hästen har hämtat sig jättebra efter starten i Finland och jag kommer inte att ändra något i utrustningen på honom. Go Green Pellini tycker jag att spelarna ska ha med på kupongen. D.D.'s Hitman är det lite större frågetecken kring eftersom loppet är tufft och läget dåligt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.