Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han stryker i protest mot ST

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Thomas Åhlund väljer att inte starta Vacqueyras på V75 i Örebro på lördag. Bollnästränaren stryker sin häst i protest mot ST.

Publicerad:

Thomas Åhlund har inte kört tillräckligt många lopp för att få köra V75 i Sverige, men tycker att ST gör fel i att ge dispens till andra kuskar som inte heller uppfyller de krav som finns för att köra på V75. Därför väljer han att i protest stryka sin sjuåriga valack Vacqueyras från den kommande omgången på Örebro. Vacqueyras lottades till spår fem bakom bilen och skulle ha körts av Peter Untersteiner.
– Jag är förbannad för att de inte har någon bollkänsla på ST. De gör som de vill med sina regler. Det hela började redan för ett par år sedan när jag kvalade in min häst på Bjerke, men inte fick köra finalerna på Solvalla. Jag frågade då om jag inte kunde dispens och köra finalen också eftersom att det var jag som kvalade in honom, men fick till svar att det var stört omöjligt på grund av spelsäkerheten och att det är så hög omsättning.

Frågan väcks nu igen eftersom Thomas Åhlund tycker att det är fel att ett av onsdagens V75-lopp är ett så kallat legendlopp. Där flera av kuskarna inte uppfyller kraven att köra på V75.
– Det är det jag hänger upp mig på och det är därför jag väljer att stryka. Jag tycker inte att det är något fel att vi får se de här gamla kuskarna. Överlag tycker jag att det borde vara fler av oss dumma jävla amatörer som kommer in och rör om lite.

Är du inte orolig för att få en hård bestraffning?
– Jo, men jag hoppas få tillräckligt hård bestraffning för att kunna överklaga och ta upp det här till överdomstolen. Det känns som att det här är enda sättet att komma till någon diskussion överhuvudtaget. 

Det var enbart tolv hästar anmälda till lördagens försök av silverdivisionen, det betyder att Vacqueyras inte tog upp någon plats för någon annan häst.
– Jag är jätteglad att det bara var tolv hästar anmälda i loppet och att jag inte tar upp plats för någon annan. Annars hade jag inte vågat göra det. Hade det varit en eller två reserver i loppet hade jag inte strykt honom.

Enligt Svensk Travsport är Vacqueyras struken för att han uteblivit från start.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.