Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han tog 14:e raka segern

Foto: JANET PERS
Steen Juul har en riktig segermaskin i svenskfödde Bandit Brick. Foto: JANET PERS

Frågan är hur länge segerraden ska hålla? Svenskfödde fyraåringen Bandit Brick såg under måndagen i Skive till att ta både sin 13:e och 14:e raka vinst för sin tränare Steen Juul.

Publicerad:

Bandit Brick (e. Yankee Glide-Blazing Kemp e. Pine Chip) kostade hela 410.000 kronor på Kriterieauktionen 2014. Mamman Blazing Kemp är halvsyster med självaste Trixton och det verkar som att segerskallen på Bandit Brick lever upp till stammen. Det är nämligen få hästar som klarar av att rada upp 14 raka segrar. I går kom fullträff fem och sex för året i ett heatlopp på Skive, där Steen Juuls springare noterade tiderna 1.12,4a och 1.14,2a över 1.600 meter. Sammanlagt blev det 15.000 danska kronor in på kontot.

Enda förlusten kom i debuten som treåring i fjol, då hästen ”bara” slutade trea. Sammanlagt har Bandit Brick nu tagit 14 segrar och tjänat 132.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.