Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han vann Elitkampen 2018 – hur är planen i år?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Lome Brage efter segern i Elitkampen förra året. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Jan-Olov Persson kommer att få chansen att försvara fjolårssegern från Elitkampen med Lome Brage, med det blir lite annat upplägg i år.

Publicerad:

Förra året kom Lome Brage (e. H.G.Balder) till Jan-Olov Persson för både tävling och avelsarbete efter en misslyckad start på Bjerke den 14 april. Hästen hann bara vara i Hudiksvall några dagar innan han transporterades upp till Umåkers V75-tävlingar och där vann Vårbjörken på 1.20,6a/1640 meter. Efter en andraplats i ett lopp på Bergsåker segrade Lome Brage och Erik Adielsson därefter i Elitkampen på Solvalla under Elitloppshelgen. Hästen vann även i Sleipners Elitlopp på Hagmyren samt Steggbest Minne i Skellefteå. Totalt sett hade Lome Brage sitt klart bästa år hittills med fem segrar och nästan 1,2 miljoner kronor.

Frågan är hur det ser ut inför årets stora kallblodslopp? Jo, Elitkampen är ett givet mål på nytt. Men vägen dit blir lite annorlunda.
– Jag hälsade på Lome Brage i samband med mina starter på Bjerke i lördags. Hästen såg ut att må bra och siktas mot Jacob Meyers Pokallopp den 6 april och Moe Odins Minneslopp på Klosterskogen den 20 april (påsk). Eftersom Umåkers V75-tävlingar i år avgörs den 13 april så går det inte att kombinera. Nej, hästen kommer från Anders Wolden Lundström till mig efter loppet på Klosterskogen, berättar Jan-Olov Persson.

Den sistnämnde har ju även andra hästar i stallet som kan matchas mot de allra bästa. Vi tänker bland annat på Smedheim Solan, som slutade sjua i Elitkampen förra året.
– Han gick bra i skymundan i lördags på Bergsåker och såg formstark ut, tycker även Persson.

Dessutom känns femåringarna Tekno Eld (e. Tekno Odin) och Månlykke A.M. (e. Månprinsen A.M.) klart intressanta, även om det brukar kunna vara svårt att ta klivit rakt upp i högsta klassen redan som femåring.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.