Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Han var bara bäst"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

För ett år sedan flyttades Ringostarr Treb till Jerry Riordan och sedan dess har han kamperat ihop med skötaren Heli Tarrimaa. Under söndagen fick de alla Solvallas blickar på sig när de plockade hem Elitloppet.

Publicerad:

Stallet beskriver Ringostarr Treb som en av de klokare hästarna. Vindsnabb i loppen, men lugnare och mer stilla än något annat vid sidan av. Ringostarr Treb tog all uppståndelse efter storsegern i Elitloppet med ro och det gjorde också hästens skötare Heli Tarrimaa.

– Han är så lugn och är så lätt att ha att göra med. Han stressar verkligen inte upp sig i onödan, säger hon.

För knappt ett år sedan inkom Ringostarr Treb på Jerry Riordans träningslista. Sedan dess har han och Heli Tarrimaa vandrat sida vid sida. Framgångarna var många redan innan flytten och har fortsatt efter med segrar i bland annat Sundsvall Open Trot och Olympiatravet efter. Nu noterades hingsten för sin största seger i karriären – hittills.

– Det har inte riktigt sjunkit in ännu, men det är stort. Han gjorde det som han skulle göra i försöket och i finalen var han bara bäst, säger Heli Tarrimaa.

• Vad utmärker dig som skötare...

– Jag låter hästarna vara ifred så mycket som möjligt och gör det som de behöver, men inte mycket mer än så. Det är viktigt att hästarna måste få vara just hästar också. 

• ...och vad utmärker Ringostarr Treb som individ?

– Han tycker inte om andra hästar, men annars så är han världens snällaste. Han är jättesnäll att köra och jättesnäll på alla sätt, men andra hästar tycker han inte om att ha i närheten alls.

En seger i ett av världens största lopp kan tänkas firas på storslaget sätt, men för Heli Tarrimaa väntar vardagen per omgående.

– Vi ska åka hemåt nu och vi kommer att köra hela natten. Imorgon, måndag, är en ny dag och mer jobb. Vi håller på och ordnar en pool hemma och jag hoppas att den blir klar så att vi kan fira där.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.