Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Handsome Brad tapper tvåa

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Carl Johan Jepson efter Harpers: "Hade behövt få ett bättre lopp"

Publicerad:

Carl Johan Jepson satte in en kraftfull attack via tredjespår från femte par utvändigt på den sista bortre långsidan med Handsome Brad. I slutsvängen var ekipaget i spets och Handsome Brad höll starkt som tvåa, utan att kunna göra något åt vinnaren sista 100.

– Hästen gjorde det bra, men vi hade behövt få ett bättre lopp. Jag förstår inte varför Tapio Perttunen skulle ut i tredjespår med Cyrius d'Ariane. Man blir så trött, sade Jepson med en suck när han kollade in loppreprisen.

Ulf Stenströmer var också han mycket belåten med hästen.

– Ja, det måste jag vara. Men jag är inte lika nöjd med kusken bakom Cyrius d'Ariane. Vad höll han på med?

Någon riktig segerfeeling fick aldrig Stenströmer upp. 

– Nej, inte när jag såg hur snabbt Olli Koivunen kom med sin häst. Handsome Brad hade ju också fått gå en rejäl repa innan.

Trösten blev ett andrapris på 450.000 kronor, nästan lika mycket som vinnande Sauveur fick för sin seger i Harper Hanovers lopp 2017!

Frågan är vad som händer med Handsome Brad framöver? Stenströmer hade som bekant möjligheten att starta i Elitloppet, men tackade nej. Får vi se hästen mot de allra bästa i nästa lopp istället?

– Vi har fyra olika alternativ. Oslo Grand Prix eller Jämtlands Stora Pris om två helger och sedan Bodens stora lopp samt Kymi Grand Grand Prix. Jag kommer att välja ett av dessa lopp, men det blir inte frågan om två starter, svarade Stenströmer.

Det franska gänget var inte så belåtna efter Harpers. Jean Michel Bazire-tränade danskan C.D. galopperade i ingången till sista kurvan i rygg i tredjespår bakom Cyrius d'Ariane. Och Marie Norbergs Canular tröttnade ungefär samtidigt efter att ha följt med bakom C.D. i tredjespår.

– Han blev tvärtrött på bara ett par steg, konstaterade Åke Svanstedt och fick hjälp av Marie Norberg:

– Han gick nästan två lopp före det riktiga loppet. Hästen hetsade upp sig för mycket och gick ett par väldigt tuffa provstarter. Men inget verkar vara fel på honom efteråt, berättade Norberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.