Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hängde med Goop hem

Foto: ALN
Escada B.R. byter nu tränare till Björn Goop. Foto: ALN

Björn Goop körde på Solvalla under onsdagskvällen. I ett av V86-loppen lotsade han en av Eirik Höitomts hästar. Nu under torsdagslunchen kom informationen om att hästen flyttas från Höitomt till just Björn Goop.

Publicerad:

Det femåriga norska stoet Escada B.R. (e. Credit Winner–Likely Volo) stod för en imponerade insats på Solvalla under onsdagskvällen när hon plockade ned konkurrenterna över upploppet. Hästen var då i träning hos Jarlsbergs Eirik Höitomt, men kördes till seger av Björn Goop. Nu skiftar också stoet tränare och framöver är det segerkusken Björn Goop som kommer att ansvara för hästen.

Escada B.R. har hittills under karriären startat 32 gånger, tagit sju segrar och sprungit in 655.013 kronor. Hon innehar rekordet 1.12,3ak.

– Eirik Höitomt rådde mig att göra en miljöombyte med hästen. Han och skötaren Maria Widnes har gjort ett kanonjobb med hästen. Nu kommer vi att testa henne hos Goop ett tag. Också på grund av att det finns väldigt dåligt med passande lopp i Norge, säger ägaren Jørn Amundsen till TGN.no.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.