Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hankypanky – Nurmos stohopp

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Hankypanky Rubyred vann sitt försök till Derbystoet med minsta möjliga marginal. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Bland stona heter Timo Nurmos segervapen Hankypanky Rubyred. Fuxan har kvalat in till sin andra raka stora final – i Stochampionatet blev hon sexa efter en tuff resa.

Publicerad:

I sitt uttagningslopp till Derbystoet fick Hankypanky Rubyred (e. Love You) återigen vandra som första häst i andraspår, men visade prov på fin inställning och satte nosen först på linjen.
– Normalt sett vinner man inte från dödens hela vägen i så pass tufft tempo. Hon fick ett tufft lopp, men visade väldigt fin form och inställning. Det var väldigt bra gjort av henne, säger Timo Nurmos.

Hon startar från spår två, hur långt kan det räcka?
– Hon fick dödens i Stochampionatet också så jag hoppas verkligen att hon slipper det den här gången. Jag vill att hon ska få ett annat typ av lopp och att kusken hittar en bättre position. Jag tycker att hon är en av de bättre i kullen.

Som treåring var Conrads Rödluva nummer ett. I år har Activated vunnit både Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Bägge finns med även i Derbystoet.
– Activated har varit bäst av de fyraåriga stona i år. Sedan kommer Rödluvan och Hankypanky efter det. Men fyraåringarna utvecklas fortfarande och det kan komma någon underifrån som blir bättre nu framåt höstkanten.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.