Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hannelore Hanover i spännande årsdebut

Foto: Lisa Photo.
Hannelore Hanover (e. Swan for All) vann 17 av 20 lopp under fjolåret med 1,1 miljoner dollar intjänat. Foto: Lisa Photo.

Kanonerna har börjat mullra i USA och på söndag gör heta Elitloppskandidaten Hannelore Hanover årsdebut. Ett lopp på Miami Valley för ston är vad som väntar för Ron Burkes stora stjärna.

Publicerad:

Efter två smått glimrande kval på Meadowlands är Hannelore Hover, årets sto i USA under 2016, redo för sin första tävlingsstart för året. Tränaren Ron Burkes hade betalat den första insatsen för femåringen till lördagens AJ Cutler Memorial, men valde sedermera att plocka ur henne från anmälningslistan. I stället kommer Hannelore Hanover tävla mot ston på Miami Valley på söndag.
- Hon kommer att matchas mot hingstarna resten av säsongen ändå och det kändes onödigt att gå ut mot Resolve redan i första starten. Istället fanns ett passande lopp på Miami Valley där hon trivs väldigt bra och sprang banrekord i fjol, sa Burke till Kanal 75 i en intervju förra månaden.

Hannelore Hanover tävlar på lasix i söndagens race, men Burke har berättat för Kanal 75 det kan bli aktuellt att ta bort det vätskedrivande medlet för att få starta i Elitloppet. 

The Miami Valley Distaff Trot Grand Circuit Stake (för fyraåriga och äldre ston), 86.000 dollar i samlad prissumma, 1.609 meter auto. 
1. Churita 
2. Kestrel
3. Hannelore Hanover
4. South Side Hanover 
5. Flowers N Songs
6. Barn Girl 
7. Charmed Life

Fler stjärnor syns på banorna i helgen. På lördag kvalar kulltopparna Walner och Ariana G på Meadowlands. Och på Freehold avgörs finalen i Dexter Cup för treåringar med Jimmy Takters Sir John F. i startlistan. Den samlade prissumman i finalen är 143.737 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.