Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hannelore Hanover mot Vincennes

Foto: Simon Hagen/Stall TZ
Foto: Simon Hagen/Stall TZ

Världens bästa travsto, Hannelore Hanover, siktas mot Prix d’Amerique nästa år. Tränaren och delägaren Ron Burke har varit i Frankrike för att spana in träningsanläggningen Grosbois och amerikanen var mer än nöjd.

Publicerad:

Hannelore Hanover vann i lördags stoloppet Armbro Flight Stakes på Woodbine Mohawk Park i Toronto. Förstapriset var 120.000 kanadensiska dollar och hon närmar sig tre miljoner dollar i prissumma. 

Yannick Gingras har nu tagit nio raka segrar med det sexåriga stoet. Totalt har hon vunnit 40 lopp på 62 starter och till vintern väntar nya utmaningar, skriver Trav og Galopp-Nytt.
– Efter att Hannelore Hanover är klar med säsongen i USA kommer hon att transporteras till Frankrike och förberedas för loppen under vintermeetinget, säger Ron Burke till TGN.

Än är det långt kvar till Prix d’Amerique, men Hannelore Hanover skulle utan tvekan vara en spännande häst på den svarta kolstybben. 1999 vann amerikanska toppstoet Moni Maker Prix d'Amerique med Jean-Michel Bazire i sulkyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.