Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hannelore Hanover på väg mot storformen

Foto: Simon Hagen/stalltz.se
Hannelore Hanover blev årets sto i Nordamerika i fjol och har tjänat över 1,5 miljon dollar. Foto: Simon Hagen/stalltz.se

Hannelore Hanover vann lekande lätt på Mohawk på fredagen och nu närmar sig toppformen för Ron Burkes supersto. 
- Hon är sitt gamla jag igen, säger Yannick Gingras efter försökssegern i The Armbro Flight. 

Publicerad:

The Armbro Flight körs för treåriga och äldre ston och i fjol vann Hannelore Hanover finalen på tangerat världsrekord för fyraåriga ston, tiden 1.09,0. Kanske kan Ron Burkes femåring göra något liknande igen i nästa lördags final på Mohawk.

I fredagens försök över den engelska milen blev det åtminstone en busenkel seger för Hannelore Hanover (e.Swan For All). Yannick Gingras tog en lugn start från innerspåret, lämnade innerspåret efter 300 meter och tog över spets med halva loppet avverkat. Över upploppet gick Hannelore Hanover undan till en ohotad seger och Gingras satt blickstilla i sulkyn när mållinjen passerades på fina 1.09,9/1.609 meter.
– Hon är sitt gamla jag igen och det blev en söndagspromenad för henne i dag, sa Yannick Gingras efter loppet enligt standardbredcanada.ca. 

Sämre gick det för Åke Svanstedt med Non Stick som galopperade innan bilen släppt iväg fältet.

Efter andraplats i debuten bakom Charmed Life har Hannelore Hanover två raka segrar. 
– Den första starten för i år var okej, senast när hon tävlade här var hon riktigt bra och i kväll var hon ännu bättre, sa Gingras.

Det andra försöket vanns av nämnda Charmed Life (e.Majestic Son) som fick en perfekt resa i rygg på ledaren Caprice Hill och avgjorde med en fin speed när luckan uppenbarade sig på upploppet. Tiden 1.10,3 och förstapriset 15.000 dollar. Broadway Donna fullföljde starkt som tvåa på 1.10,5.

Finalen i The Armbro Flight avgörs på lördag och startfältet med klara spår ser ut enligt följer:
1. Flowers N Songs
2. Kestrel
3. Charmed Life
4. Hannelore Hanover
5. Majestic Presence
6. Renegade Magic
7. Broadway Donna
8. Emoticon Hanover
9. Caprice Hill
10. Ready Any Time

Samma kväll avgörs finalen i Goodtimes, läs om försöken här

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.