Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hans Lord Skarplöth skriver gästkrönikor i Travronden Spel

Foto: ATG
Hans Lord Skarplöth. Foto: ATG

Travronden får en ny gästkrönikör.
Hans Lord Skarplöth, vd på ATG, börjar skriva i den nya speltidningen Travronden Spel.
– Travronden vill ge plats åt en mångfald av starka röster. Som vd för ATG har Hans Lord Skarplöth ett avgörande inflytande på travsportens framtid, vilket gör vad han har att säga intressant för många, säger Travrondens chefredaktör Joakim Svensson.

Publicerad:

Hans Lord Skarplöth är vd på ATG – hästsportens eget spelbolag – och en av travsportens största makthavare. Med start denna veckan börjar han, i egenskap av sin roll, att skriva gästkrönikor i Travronden.

Joakim Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare för Travronden, välkomnar honom till tidningen:

– Hans Lord Skarplöth har stort inflytande över travsportens väl och ve. Att läsa vad han, och ATG, har att säga är intressant för många. Jag är glad över att han väljer att skriva gästkrönikor i Sveriges ledande travtidning, säger Joakim Svensson, chredaktör för Travronden, och fortsätter:

– Travronden har rekryterat ett flertal starka röster i samband med en storsatning på travjournalistik. Bland våra krönikörer finns i dag namn som Tony Ryttar, Anders Ström, Timo Nurmos och Niclas Andersson. Tillsammans utgör de en spännande mix och en mångfald som vi kanske inte alltid haft. Med Hans Lord Skarplöth får vi ytterligare spännvidd, vilket jag tror gör oss intressant för fler.

• Påverkar det här Travrondens självständighet eller bevakning?

– Inte det minsta. Tvärtom. Det ger mångfald. Jag vill vara tydlig med två saker: För det första värnar Travronden om det fria ordet och vill att många ska komma till tals. För det andra är Hans Lord Skarplöth fristående gästkrönikör, alltså ej avlönad av tidningen, och hans åsikter och ställningstaganden är inte Travrondens, lika lite som någon annan krönikörs. Så kommer det alltid att vara.

– Vårt nyhetsarbete och granskning av till exempel ATG, och andra, fortgår ograverat av hans texter, som tydligt kommer att särskiljas i tidningen med såväl en färgton som en ”disclaimer”. Så kommer det också alltid att vara.

"Inblick i spelvärlden"

Hans Lord Skarplöth är vd på ATG sedan den 1 oktober 2012, då han efterträdde Remy Nilson. Under sin tid i ledning för spelbolaget har genomfört omfattande förändringar. Han är van vid att väcka känslor.

• Vad fick dig att tacka ja till att skriva regelbundet i Travronden?

– ATG är spelbolaget med hästarna. Hela vårt överskott går tillbaka till hästsporten. Det känns som en självklarhet att skriva för Travronden där många av tidningens läsare också är våra kunder. Vår gemensamma nämnare är att vi alla gillar travsporten och spelet.

• Vad kan läsarna förvänta sig att få läsa?

– Jag vill på ett öppet och rakt sätt dela med mig av det vi gör, varför och vad drivkraften är. ATG:s uppdrag, egna åsikter, varför vi måsta spänna bågen. Våga förändra och samtidigt ge en inblick i hur det spelvärlden fungerar.

• Vilka ämnen kommer du att skriva om?

– Det finns en uppsjö av ämnen att ösa ur – från V75 och till vikten att du som läsare spelar för nöjes skull hos oss. 

• Vad ser du mest i fram emot med 2020?

– För ATG är det viktigt att du som kund hos oss mår bra i ditt spelande och spelar för nöjes skull. Grunden för att ATG ska fortsätta vara starkast på en hård konkurrensutsatt marknad är långsiktiga relationer med såväl kunder som alla aktiva inom trav- och galoppsporten. Vi är i dag det största spelbolaget på den kommersiella licensmarknaden. Att hålla fast den positionen är min utmaning och drivkraft. Och de som känner mig vet att jag gillar att vinna.

Hans Lord Skarplöths första gästkrönika publiceras i Travronden Spel som ges ut som e-tidning den 25 februari och papperstidningen den 26 februari.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.